woensdag 5 januari 2011

Het midweekend

Heerlijk zo'n tweede vrije dag door de week, geen zorgen, geen drukte, rust, totaal. Op zo'n dag denk ik wel eens aan de oude Ascona, zorgeloos toeren, vrijheid bleiheit.. Die kar trok je zowat overal doorheen, op een keer een slippertje in een rotonde, 360 rond en tegen de kurve met de kont, deukje in de reservewielbak, nou ja, boeien, gas geven en karren weer.


Op vrije pauzes de bank van m'n saldo beroven, de tank vol en de achterbank van smikkels en watertjes voorzien. Waarheen, Oost, West, Noord, Zuid. Die keus is makkelijk, West en Noord is kortbij afgelopen. Dus, de Zuid, vroem, nog even een voorraadje pretpeukenhars inslaan, en op weg.

Simpel karren, restaurantje pakken, karren, sheggie draaien, muziek aan, even ergens sassen, karren, tanken en genieten van de weg en omgeving. En zo ook weer terug, intussen hotelletjes voor de snurk, karren weer. Wat me nog het meest beviel, de diverse muntjes, geen eenheidspleuro zoals we nu hebben. Nou ja, niet miepen, dat ding is er nu eenmaal dus grom en klaar.

En dan denk ik ook direct weer van o ja, de auto, leuk, maar wel een redelijk onveilig ding, voor jezelf, en anderen. Gelukkig zijn de meeste bestuurders topfit zogezegd, en wie niet helemaal topfit is maar zich daar op aanpast door wat kalmer te karren dan de moet vijftig/of hogere max halen-types.

Auto's het zijn toffe dingen, maar de besturing zou interactief met een sensorennetwerk verbonden moeten zijn. Indien er nood dreigt wordt er ingegrepen. Of nog beter, de infrastructuur zo wijzigen dat je als aardbewoner zo kunt aanhaken a la Guust Flater en zo je reis kunt starten in een globaal buizennetwerk.


Ugh, ik ga een pretpeuk draaien, het is weekend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten